TBF

Evaluarea angajaților și managerilor

E

Lipsa unui proces corect de evaluare a angajaților duce la oameni dezorientați și neproductivi. Scopul evaluării este să reconcentreze oamenii pe responsabilitățile lor și să înțeleagă ce au de făcut pentru a se îmbunătății. Însă nu poți să faci asta prin evaluări subiective sau nestructurate.

Urmărește această înregistrare din TBF Master Plan pentru a înțelege cum să standardizezi evaluarea, ce ar trebui să conțină o evaluare completă, cât de des ar trebui sa faci evaluarea angajaților și cine evaluează pe cine într-o companie performantă.

Nu poți să creezi un sistem complet de evaluare bun dacă nu ai proceduri, KPI-uri și o fișă de post completă. În consecință, îți recomand să studiezi fundamentele: Structura corectă a KPI-urilor, Structura corectă a procedurilor, Structura corectă a fișei de post și Accelerează rezultatele prin tabere de concentrare.

Am creat tbf.ro pentru a oferi toate informațiile pe care le-am adunat în 13 ani, dublând peste 300 de companii din 23 de industrii. Vreau să ofer aceste informații total gratuit antreprenorilor români pentru a putea să-și crească companiile în mod accelerat fără să-și distrugă viața. Dar în principal fac asta pentru a reuși să-mi ating viziunea pe următorii 40 de ani și anume să cresc 10 companii românești pe locul 1 în lume pe industria lor. Consider că asta este ceea ce poate revoluționa România, țara care m-a făcut ceea ce sunt azi.

Dacă vrei să contribui la această viziune rugămintea mea este să dai share pe rețelele de socializare la aceste fundamente astfel încât să ajungă la cât mai mulți antreprenori și manageri români. Și să te conectezi cu mine pe LinkedIn pentru a primi fundamentul zilei (o lecție scurtă de business pe care o ofer zilnic).

TBF
Copy link
Powered by Social Snap