TBF

Fundamentul zilei #115

F

Fake deadlines sunt mult mai distructive decât fake news.

Dacă “fake news” este termenul folosit de toți conspiraționiștii pentru a defini știrile care nu le plac lor personal, fake deadlines este o boală care macină companiile de zeci de ani.

Deadline-uri aruncate pe masă fără nicio planificare. Deadline-uri oferite doar pentru a-l face pe șef să zâmbească. Deadline-uri stabilite de șefi care nu au expertiză în munca delegată.

Companiile sunt pline de fake deadlines. Și, zi de zi, această boală afectează predictibilitatea, crește costurile, scade motivația, pune în pericol cashflow-ul și creează tensiuni care distrug echipe întregi.

Un termen mai lung, dar sigur, este mult mai benefic pentru o companie decât un fake deadline scurt. Primul îți permite să planifici lucrurile astfel încât să fii profitabil și să îți păstrezi integritatea față de colegi, parteneri și clienți. Cel de-al doilea te face fericit doar atunci când îl stabilești.

Fenomenul fake deadlines este ca mâncatul de la fast-food-urile nesănătoase… sau fake-food. Te bucuri atunci când mănânci, iar apoi te chinui cu kilogramele în plus și cu senzația de rău.

TBF
Copy link
Powered by Social Snap