TBF

Fundamentul zilei #117

F

Nu recrutezi omul… vinzi jobul și viziunea.

Nu faci recrutări. Vinzi jobul. Mai ales atunci când ai de recrutat oameni remarcabili. Oamenii remarcabili nu își caută job. De ce? Pentru că sunt remarcabili. Sunt foarte buni în ceea ce fac.

Așa că degeaba postezi anunțuri cu joburile tale, pentru că acei oameni pe care îi vrei de fapt nu le vor vedea niciodată… pentru că nu vor căuta acolo unde postezi tu anunțurile. 

Este ca și cum ai posta un anunț dedicat rechinilor într-o pădure. Îl vor vedea toate căprioarele, toți iepurii, lupii și vulpile… dar niciun rechin nu va auzi de anunțul tău.

Ai nevoie să privești jobul ca pe un produs sau serviciu. Ai nevoie să îl faci, să îi scrii beneficiile, să faci un video de promovare, să faci reclamă, să o targetezi către publicul potrivit… Apoi, după ce ai găsit prospecții, ai nevoie de consecvență, astfel încât să îi convingi să vină la tine.

De multe ori vei avea nevoie să dai telefoane săptămânale timp de 6 luni. Alteori vei avea nevoie să te întâlnești cu persoana respectivă de 20 de ori înainte să o convingi. Alteori va trebui să o angajezi ca și consultant înainte să fie dispusă să vină la tine full time.

Dar ăsta este jobul tău de antreprenor. Să găsești lideri remarcabili, care pot să își asume responsabilitatea realizării obiectivelor companiei.

TBF
Copy link
Powered by Social Snap