TBF

Fundamentul zilei #142

F

80% din timpul unui antreprenor ar trebui petrecut pe recrutare, învățare și delegare.

Recomand oricărui antreprenor să facă acest exercițiu la fiecare 3 luni de zile, dacă vrea să se asigure că merge în direcția corectă.

Pasul #1:

Notează, timp de o săptămână, fiecare lucru pe care îl faci zilnic și cât timp ai petrecut pe el.

Pasul #2:

Treci prin fiecare lucru și notează dacă este un task de recrutare, un task de învățare, un task de delegare sau un alt tip de task. Peste 80% din timpul unui antreprenor ar trebui petrecut pe recrutare, învățare sau delegare. Dacă nu se întâmplă asta, atunci mergi la următorul pas:

Pasul #3:

Pentru toate task-urile care la pasul 2 au intrat în categoria “alt tip de task”, pune-ți întrebarea: Cine ar fi putut să îl realizeze în locul meu? Dacă ai un răspuns clar, atunci știi către cine să îl delegi data viitoare. Dacă nu, atunci notează-ți pe cine ar trebui să recrutezi.

Fă acest exercițiu la fiecare 3 luni de zile pentru a te asigura că rămâi pe drumul corect. Este normal să deraiem. Suntem oameni. Dar ceea ce nu este normal… este să deraiem ani de zile. O schimbare de 2 grade a direcției unei bărci, timp de o lună, te va duce în alt port. Însă o schimbare de 2 grade, timp de 3 ani… te va duce pe alt continent.

TBF
Copy link
Powered by Social Snap