TBF

Fundamentul zilei #148

F

Într-un interviu de angajare… vorbește despre cum va atinge obiectivele, nu despre experiență.

Foarte mulți antreprenori mă întreabă ce tehnici folosesc atunci când intervievez un candidat pe un post de management. Și mereu se așteaptă la un răspuns complex, în care înșirui o serie de acronime necesare pentru a desluși subconștientul persoanei din fața mea.

Din păcate, răspunsul meu este mult mai simplu. Deși cunosc NLP, LAB Profile, AT și multe alte tehnici de ninja moderni… nu folosesc niciuna dintre ele.

Mă așez cu omul la masă, iau lista de obiective și rezultate cheie de care această persoană va fi responsabilă și repet o singură întrebare: “Cum vei reuși să obții asta?”. Pun această întrebare pentru fiecare dintre obiectivele și rezultatele cheie de care persoana va fi responsabilă.

Normal că sunt disponibil să răspund la orice întrebare de clarificare ce îi va fi necesară pentru a concepe răspunsul. Normal că sunt contexte în care nu eu am răspunsul și apelez la colegii mei din business. Și normal că, de multe ori, persoana nu poate să dea un răspuns exact pe loc… însă îmi va explica procesul prin care va ajunge la răspuns… și, de cele mai multe ori, este de ajuns.

Ideea fundamentală este că recrutăm oameni în management pentru a atinge obiective. Nu pentru abilități, nu pentru experiență, nu pentru frumusețe, nu pentru cunoștințe generale. Și atunci… mă asigur că omul respectiv are capacitatea de a înțelege obiectivele și de a-și creiona un plan clar pentru a le atinge.

Nu complica recrutarea. Asigură-te că găsești omul potrivit pentru obiectivul potrivit.

TBF
Copy link
Powered by Social Snap