TBF

Fundamentul zilei #151

F

Caută cauzele cauzelor și vei găsi fundamentele.

Îmi place să spun că amatorii rezolvă simptomele, iar profesioniștii rezolvă cauzele. Dar mai este un nivel. Nivelul de maestru. Iar aceștia lucrează cu fundamentele. Aceștia rezolvă cauzele cauzelor.

Vezi tu… este foarte ușor să îți dai seama de profesionalismul unei persoane, observând adâncimea la care lucrează. Cei amatori sar imediat să rezolve simptomul. Antreprenorul amator, când vede un incendiu… ia extinctorul și îl stinge. Cel profesionist, după ce s-a asigurat că focul nu mai arde, își pune întrebarea de unde a apărut incendiul și se asigură că rezolvă cauza. Însă maestrul, merge și mai adânc. Caută cauza cauzei.

Cu toții vrem oameni care să aducă rezultate. Dar care este cauza acestor oameni… ei bine… recrutările. Dacă recrutăm omul potrivit, acesta va învăța singur și va găsi soluțiile cu ajutorul cărora să îți livreze rezultatul. Dar care este cauza recrutării acestor oameni? Obiectivele clare. Dacă ai foarte clare obiectivele, vei recruta oameni care să îți atingă acele obiective și nu deținători de titluri.

Toți ne dorim vânzări mari. Dar care este cauza lor? Ei bine… produsele care se vând ușor și profitabil. Dar care este cauza acestor produse? De cele mai multe ori, produsele de succes rezolvă rapid, simplu și la un preț bun… o problemă care doare. În consecință, cunoașterea publicului țintă și a problemelor acestuia este ceea ce creează produse de succes care, într-un final, ne aduc vânzări mari.

Sunt milioane de simptome în lume. Dacă încercăm să le rezolvăm pe toate, ne vom simți ocupați, dar nu vom face avansuri prea mari. Cauzele sunt mii. Însă cauzele cauzelor… fundamentele… sunt puține. Și dacă ne focusam pe ele, restul se aliniază.

Motivul pentru care antreprenorii se simt coplesiți este pentru că se lupă cu simptomele… și nu cu fundamentele.

TBF
Copy link
Powered by Social Snap