TBF

Fundamentul zilei #164

F

Învățarea este ceea ce se întâmplă pe drumul către un obiectiv. Învățarea accelerată este ceea ce se întâmplă pe drumul către un obiectiv… în timp ce ești alergat de un urs.

Cel mai prost scop al învățării este învățarea însăși. Învățarea nu este un scop, este un mijloc care are nevoie să servească un obiectiv specific.

Nu cere angajaților să învețe. Cere rezultate care se pot atinge folosind învățarea ca mijloc.

Acesta este motivul pentru care copiii urăsc școala. Școala are ca scop învățarea însăși. Dacă chimia ar fi avut ca scop construirea de artificii… toți copiii ar ști chimie.

Oamenii performanți nu sunt îndrăgostiți de învățare. Sunt îndrăgostiți de rezultate și știu că singura modalitate prin care le pot atinge este prin învățare. Așa că fă un cadou angajaților tăi și oferă-le obiective semnificative, care să îi împingă să citească, să învețe, să crească.

Nu cere să citească o carte despre social media. Cere 10,000 de followeri în plus pe lună. Nu cere să citească o carte despre procese și proceduri. Cere creșterea productivității oamenilor. Nu cere să citească o carte despre negocieri. Cere creșterea marjei cu 30%.

Și ai grijă ca, pentru fiecare obiectiv, oamenii să aibă ceva important de câștigat pentru ei. Premiu, bonus, creștere salarială, promovare sau libertate.

TBF
Copy link
Powered by Social Snap