TBF

Fundamentul zilei #166

F

Majoritatea oamenilor au nevoie de un curs de folosire a calculatorului.

De la angajați, la manageri de top și până la antreprenori… mă surprind zilnic cu lipsa abilităților de a folosi calculatorul într-un mod cât de cât eficient. Să fim serioși, pentru majoritatea oamenilor, laptopul a devenit unealta principală în munca lor. Este unealta principală de comunicare, de raportare, de planificare și de gândire.

Însă majoritatea scriu cu o viteză de sub 50 de cuvinte pe minut. Nu folosesc aproape nicio scurtătură de tastatură. Și joacă zilnic de-a v-ați ascunselea cu butoanele din puținele softuri pe care “știu” să le folosească.

Vrei să crești productivitatea în companie? În primul rând, asigură-te că oamenii pot să folosească eficient cea mai utilizată unealtă din companie.

Fă un training de scriere la tastatură și asigură-te că angajații tăi ajung să scrie cu un minim de 65-70 de cuvinte pe minut. Poți să folosești https://10fastfingers.com/typing-test/romanian pentru a-i testa. Fă un training de folosire a scurtăturilor de tastatură (shortcut-uri). Asigură-te că le știu măcar pe cele generale, de la copy/paste/cut, mișcatul cursorului prin text cuvânt cu cuvânt, nu literă cu literă, compose new email, reply și altele. Mouse-ul este cea mai ineficientă modalitate de folosire a unui computer.

Iar apoi fă un training de Excel și Word. Orice om are nevoie de aceste 2 softuri sau de ceva similar: Google Sheets, Google Docs, Pages, Numbers sau altele.

Nu presupune că oamenii tăi știu să folosească calculatorul. Nimeni nu i-a învățat și folosesc unelte de mii de euro pe post de mașini de scris.

TBF
Copy link
Powered by Social Snap