TBF

Fundamentul zilei #170

F

Antreprenorii ar trebui să încerce să facă pentru angajați ceea ce școala a eșuat.

Școala a eșuat (și încă eșuează) lamentabil în a pregăti oamenii pentru viață. Nu te învață cum să îți manageriezi banii, nu te învață cum să ai o căsnicie frumoasă, nu te învață cum să îți crești copiii, nu te învață cum să citești eficient, nu te învață cum să mănânci sănătos, nu te învață cum să comunici și nici măcar… nu te învață cum să înveți.

Sincer… nu ar trebui să se numească școală, ci “Academia de informații inutile unde învățam să socializam”.

Însă… dacă nu ne putem baza pe școală că face ceea ce este necesar, atunci responsabilitatea pică în brațele antreprenorilor. Fie că ne dăm seama sau nu, antreprenorii sunt cei care impactează cel mai mult viața și cunoștințele oamenilor după ce copiii au ieșit de pe băncile școlii. Oamenii își petrec mai mult de o treime din timpul vieții lor lucrând într-o organizație sau în alta. În niciun alt loc nu mai petrec atât de mult timp.

În consecință, susținerea de cursuri care ar fi trebuit să existe în școli pică în responsabilitatea antreprenorilor. De ce? Pentru că un curs de managementul finanțelor conduce la angajați mai puțin stresați și mai mulțumiți de salariul lunar decât o creștere a venitului. Pentru că un curs de nutriție sau sport crește productivitatea oamenilor. Pentru că un curs de parenting conduce la oameni mai împliniți și mai focalizați pe munca lor.

Nu te întreba “De ce ar trebui să plătesc eu pentru eșecul instituțiilor?”. Oricum plătești zi de zi pentru acest eșec grosolan. Ideea este că prin asumarea acestei responsabilități ajunge să coste mai puțin decât acum.

TBF
Copy link
Powered by Social Snap