TBF

Fundamentul zilei #172

F

Eurostat: Angajații din România, printre cei mai relaxați din UE. Mai puțin de 6% declară că lucrează întotdeauna sub presiunea timpului, în vreme ce, la nivelul Uniunii Europene, procentul este aproape dublu.

Germanii sunt cei mai stresați cu privire la termene, iar spaniolii sunt cei mai relaxați.

De ce se întâmplă asta? Pentru că, în România, nu există cultura de a lucra pe termen, deadline-uri, obiective. Pentru că, în România, termenul de responsabilitate se folosește doar în campaniile electorale și mult prea puțin în managementul afacerilor.

Nu este de mirare că cele mai productive nații lucrează contra-timp. Termenele limită ne împing să ne organizăm mai bine, să prioritizam și să delegăm. Lipsa lor, în schimb, duce la reinventarea roții, ședințe interminabile și văicăreli apărute pentru că suntem prea “ocupați”.

Fericirea noastră și a angajaților nu vine din lipsa deadline-urilor strânse. Vine din reușitele pe care le avem. Vine din echilibrul pe care ni-l creăm între viața personală și carieră. Să avem termene strânse nu înseamnă să muncim non stop. Înseamnă să scoatem maximul din orele în care lucrăm.

TBF
Copy link
Powered by Social Snap