TBF

Fundamentul zilei #61

F

Mitul ca avem nevoie sa fim clari inainte de a actiona face ca majoritatea oamenilor sa nu isi indeplineasca visurile. Claritatea succede actiunea, nu o precede.

Ai nevoie de stima de sine pentru a actiona, nu de claritate. Claritatea vine pe drum.

Multi oameni nu pornesc o afacere pentru ca asteapta sa aiba claritate pe modul in care vor avea succes si pe modul in care o vor administra. Multi antreprenori nu imbratiseaza idei noi pentru ca nu au claritate pe modul in care le vor implementa. Multe persoane nu se duc la sala pentru ca nu au claritate pe exercitiile pe care sa le faca si modul in care sa le faca (da, da, stiu… acum nu mergem la sala pentru ca e carantina).

Dar ce fac in schimb? Unii dintre ei asteapta sa ii lumineze cineva. Despre aia nu vreau sa vorbesc, pentru ca oricum nu vor realiza nimic. Insa ceilalti, mai constiinciosi… studiaza… si studiaza… si studiaza… crezand ca, in felul asta, vor gasi lanterna magica ce le va lumina tot drumul.

Problema este insa ca … studiul creeaza complexitate in creier, care are nevoie de si mai mult studiu, care la randul lui creeaza si mai multa complexitate. Nu “mai mult studiu” aduce claritate, ci mai multa actiune dupa studiu.

TBF
Copy link
Powered by Social Snap