TBF

Fundamentul zilei #63

F

Cu totii stim povestea conform careia singura modalitate de a ajunge numarul 1 in ceva este sa ne focalizam doar pe acel lucru. Problema cu aceasta abordare este ca sansele de reusita sunt minime, infime, ireal de mici. Sansa unei persoane sa ajunga numarul 1 in sah, chiar daca face toate lucrurile necesare cu o disciplina terorizanta, este infima.

Asa ca… daca vrei sa iti bazezi sansele de reusita pe faptul ca este posibil sa fii o anomalie a societatii… atunci doamne ajuta, jos palaria in fata nebuniei tale. Dar daca vrei sa ai sanse maxime de succes, cea mai buna cale este sa antrenezi un numar mai mare de abilitati, iar apoi sa le combini in ceva nou.

Acea combinatie de abilitati si experiente te transforma intr-o resursa unica, fara concurenta. Un manager care stie sah, judo si electronica… va crea un sistem de management si o cultura organizationala… fara egal. Un antreprenor care stie public speaking, bodybuilding, design si ospatarie… va crea o afacere unica.

Ca sa ajungi numarul 1 prin focus… ai nevoie sa fii o anomalie. Sa ajungi numarul 1 prin combinatii de abilitati si expertiza este la indemana ta si a oricarui om cu disciplina.

TBF
Copy link
Powered by Social Snap