TBF

Fundamentul zilei #67

F

Controleaza intrebarile pe care creierul le adreseaza inconstient pentru a controla reactiile pe care le ai.

Care este prima intrebare pe care ti-o adresezi cand iti vezi sotia? Care este prima intrebare pe care ti-o adresezi cand iti vezi angajatii? Care este prima intrebare pe care ti-o adresezi atunci cand apare o problema in afacerea ta? Care este prima intrebare pe care ti-o adresezi atunci iti suna alarma dimineata? Care este prima intrebare pe care ti-o adresezi atunci cand simti oboseala?

Creierul nostru functioneaza la fel ca un motor de cautare. Ne livreaza raspunsuri la intrebarile noastre. Daca intrebarea e gresita, nu te astepta ca raspunsul sa fie genial.

Daca prima intrebare pe care ti-o adresezi cand iti vezi sotia fericita este: “Ce dracu’ motiv are sa fie fericita cand eu am atatea probleme?”, in loc de: “Cum pot sa ma bucur si eu alaturi de ea?”, nu te mira ca nu isi doreste sa ajungi acasa mai repede.

Daca prima intrebare pe care ti-o adresezi dimineata cand iti suna alarma este: “Cum pot sa dorm mai mult?” in loc de: “Ce pot sa fac atat de distractiv in urmatoarele 30 de minute astfel incat sa ma bucur ca m-am trezit?”, nu te mira ca nu vrei niciodata sa te trezesti devreme.

Daca prima intrebare pe care ti-o adresezi atunci cand vezi un angajat ca deschide usa biroului tau este: “Oare ce problema mai are si asta?”, in loc de: “Oare cum pot sa folosesc urmatoarele 10 minute sa il ajut sa creasca ca om si ca abilitati?”, nu te mira ca  nu iti plac angajatii tai.

Reactiile sunt raspunsuri la intrebarile noastre inconstiente. Insa… intrebarile inconstiente nu ne sunt date… sunt antrenate. Schimba-le si este posibil sa iti schimbi viata.

TBF
Copy link
Powered by Social Snap