TBF

Raportarea structurată și predictibilă

R

Scopul raportării nu este controlul ci învățarea lecțiilor din trecut și refocusarea pe lucrurile cu adevărat importante. Asta este motivul pentru care o raportare făcută nestructurat, pe email sau față în față, nu este valoroasă. Raportarea structurată se face prin intermediul formularelor, are o consecință de întârziere și o frecvență stabilită încă de la început.

Ascultă înregistrarea de la TBF Master Plan pentru a înțelege cum implementăm raportarea structurată, ce întrebări ar trebui să conțină și cât de des avem nevoie de ea astfel încât să avem control dar în același timp să menținem oamenii pe direcție. Raportarea structurată este una dintre principalele modalități prin care conducem lideri și manageri, așa că ar fi bine sa o facem bine.

Nu poți implementa raportarea structurată dacă nu ai stabilite obiective și KPI-uri clare. În consecință înainte de a sări la crearea de rapoarte îți sugerez să studiezi: “Structura corectă a obiectivelor” și “Structura corectă a KPI-urilor”.

Am creat tbf.ro pentru a oferi toate informațiile pe care le-am adunat în 13 ani, dublând peste 300 de companii din 23 de industrii. Vreau să ofer aceste informații total gratuit antreprenorilor români pentru a putea să-și crească companiile în mod accelerat fără să-și distrugă viața. Dar în principal fac asta pentru a reuși să-mi ating viziunea pe următorii 40 de ani și anume să cresc 10 companii românești pe locul 1 în lume pe industria lor. Consider că asta este ceea ce poate revoluționa România, țara care m-a făcut ceea ce sunt azi.

Dacă vrei să contribui la această viziune rugămintea mea este să dai share pe rețelele de socializare la aceste fundamente astfel încât să ajungă la cât mai mulți antreprenori și manageri români. Și să te conectezi cu mine pe LinkedIn pentru a primi fundamentul zilei (o lecție scurtă de business pe care o ofer zilnic).

TBF
Copy link
Powered by Social Snap