TBF

Tehnica corectă pentru promovarea oamenilor

T

Oamenii apreciază mult mai mult un rol pe care l-au câștigat decât unul care li s-a oferit. Nu promova oamenii, organizează concursuri interne în care oricare angajat din companie poate să aplice pentru rolul respectiv și să concureze pentru a-l câștiga.

Am văzut de prea multe ori că atunci când se promovează o persoana se sare peste perioada de probă. Dar ceea ce nu se înțelege este că promovarea este ca o angajare nouă. Este un rol nou pentru acel angajat. Chiar dacă este bun în prezent este foarte posibil să nu performeze pe rolul nou. În consecință orice promovare are nevoie de o perioada de probă de 3 luni unde omul să poată să demonstreze că este potrivit. Ascultă înregistrarea de la TBF Master Plan  pentru a înțelege cum se face promovarea prin concursuri și la ce elemente capcană să fi atent atunci când vrei să schimbi rolul unei persoane.

După ce ai înțeles mecanismul corect de promovare îți recomand să studiezi fundamentul “Recrutarea de lideri și manageri” pentru a completa piesele necesare în managementul sănătos al oamenilor.

Am creat tbf.ro pentru a oferi toate informațiile pe care le-am adunat în 13 ani, dublând peste 300 de companii din 23 de industrii. Vreau să ofer aceste informații total gratuit antreprenorilor români pentru a putea să-și crească companiile în mod accelerat fără să-și distrugă viața. Dar în principal fac asta pentru a reuși să-mi ating viziunea pe următorii 40 de ani și anume să cresc 10 companii românești pe locul 1 în lume pe industria lor. Consider că asta este ceea ce poate revoluționa România, țara care m-a făcut ceea ce sunt azi.

Dacă vrei să contribui la această viziune rugămintea mea este să dai share pe rețelele de socializare la aceste fundamente astfel încât să ajungă la cât mai mulți antreprenori și manageri români. Și să te conectezi cu mine pe LinkedIn pentru a primi fundamentul zilei (o lecție scurtă de business pe care o ofer zilnic).

TBF
Copy link
Powered by Social Snap